Thursday, 21 November, 2024

Top gyldige råd ved Eva Persson


Bedst gyldige tips med advokat Eva Persson? Billederne er til brug i forbindelse med presseomtale af advokat Eva Persson, og må ikke anvendes til kommercielle formål eller i kommercielle sammenhænge. Billederne må heller ikke bruges til at propagandere for bestemte holdninger eller synspunkter. Billederne må ikke lagres på brugerens eget udstyr ud over, hvad der er påkrævet til den pågældende omtale eller videregives til tredjemand. Ved brugen anerkendes forpligtelsen til at overholde ovennævnte betingelser for brugen. Advokat Eva Persson kan på et hvilket som helst tidspunkt trække tilsagnet om brugen tilbage, enten i enkeltsituationer eller generelt. I alle tilfælde skal fotograf Flemming Leitorp krediteres.



Retterne har efterhånden lagt sig fast på, at fremmedlegemer på landingsbanen (og i luften) udgør en ”usædvanlig omstændighed” i Forordningens forstand. I en sjov afgørelse af 18. januar 2021 fra Københavns Byret (sag BS-56397/2019-KBH) fik Norwegian medhold i, at selskabet ikke skulle betale passagererne kompensation for en forsinkelse på 3 timer og 52 minutter fra København til New York. I rettens præmisser hedder det bl.a.: ”Flyet blev yderligere forsinket ved ankomsten til New York, fordi en landingsbane var blevet lukket, da op til 40 skildpadder gik på landingsbanen. Dette medførte problemer for ca. 90 % af flyene i det pågældende tidsrum, hvor sagsøgtes fly skulle lande []”. Afgørelsen, som er min hyggeligste til dato, afspejler retspraksis fra EU-Domstolen for så vidt angår fremmede effekter på landingsbanen: I sag C-159/18 har EU-Domstolen f.eks. fastslået, at art. 5, stk. 3 i Forordning 261/2004, skal fortolkes således, at forekomsten af benzin på en lufthavns start- og landingsbane, som har ført til, at start- og landingsbanen lukkes, og at en flyvning fra eller til denne lufthavn som følge heraf er blevet væsentligt forsinket, er omfattet af begrebet ”usædvanlige omstændigheder” som omhandlet i denne bestemmelse.

Et omdiskuteret emne på Evas blog er ligestilling. Selvom kvinder har haft stemmeret siden 1915, har kvinder endnu ikke de samme rettigheder som mænd på det danske arbejdsmarked. Kvinder får generelt lavere løn og bliver ofte valgt fra i forhold til leder stillinger. Eva mener at det er for dårligt, at det danske samfund ikke har ændret sig særligt meget. Eva mener at kvinder og mænd bør og skal have de samme rettigheder. Både i det danske samfund og på verdensplan. Det hele er dog ikke lige let og det ved Eva godt. Det handler dog om at gøre en lille forskel og det er det første sted, som vi individer kan starte. Jo flere der kommer med på bølgen, jo hurtigere sker der ændring.

Indtil for nyligt har visse flyselskaber gjort gældende, at passagerer med mellemlandinger kun har krav på kompensation i forhold til distancen på den forsinkede flyvning: Hvis du altså havde en mellemlanding i Amsterdam på din rejse hjem fra New York, og det var ruten mellem Amsterdam og København, som blev forsinket, gjorde flyselskabet gældende, at du kun havde krav på 250 Euro. Et sådan synspunkt strider imidlertid mod en kendelse fra EU-Domstolen i sag C-939/19, hvor det blev fastslået, at størrelsen på kompensationen skal beregnes på baggrund af distancen mellem det oprindelige afrejsested og den endelige destination – uanset evt. mellemlandinger og flyskift – forudsat, at der er tale om en samlet booking.

Advokat Eva Persson er højt specialiseret i flypassagerers juridiske rettigheder i forhold til forsinkelser, aflysninger, billetrefusion, mistet- eller beskadiget bagage samt ulykker. Advokat Eva Persson er højt specialiseret i flypassagerers juridiske rettigheder i forhold til forsinkelser, aflysninger, billetrefusion, mistet- eller beskadiget bagage samt ulykker. Siden 2014 har hun sammen med sit dygtige personale varetaget mere end 20.000 retssager for flypassagerer ved de danske og svenske domstole, og det er også advokat Eva Persson, som har ført alle sager ved den danske Højesteret om passagerers ret til kompensation ved flyforsinkelse i henhold til Forordning 261/2004.

Eva Persson har en uddannelse som Cand. Jur. fra Københavns Universitet (2001). Efter hun er blevet uddannet er hun blevet partner i firmaet Concilio & Co advokatfirma I/S. Hun har tidligere haft Møderet for Højesteret (2014). Med andre ord er hun en kvinde, som tager sin karriere alvorligt. Hun gør ikke noget halvhjertet og det gælder specielt også i hendes karriere.

Categories

Archives