Saturday, 21 December, 2024

מגמות האנרגיה המתחדשת המדורגות ביותר מ-גל שופרוני 2023


מגמות האנרגיה המתחדשות המדורגות ביותר מ-גל שופרוני היום :

חברת טראלייט מדווחת הבוקר (א’) כי זכתה בקול קורא של לשכת המדען הראשי במשרד האנרגיה במסגרת ועדת שיפוט משותפת של משרד האנרגיה ומשרד החקלאות להקים פרויקטי דו-שימוש באנרגיות מתחדשות בשטחים חקלאיים (אגרו-וולטאי) עבור 4 מתקנים בארץ בהספק כולל של כ-2.52 מגה וואט.

במסגרת המחקרים, קבוצת טראלייט תקים 4 מתקנים לייצור אנרגיה מתחדשת ותפעילם. במסגרת הפרויקטים, תבחן הדו-שימושיות בשטח החקלאי למטרות גידול של גידולים חקלאיים שונים ולשימוש של הפקת אנרגיה סולארית פוטו-וולטאית. המחקרים יערכו ביחס למספר גידולים, יפרסו באזורים גיאוגרפים אקלימיים שונים ברחבי הארץ וילוו על ידי חוקרים בעלי שם בעולם החקלאות.

חברת האנרגיה טראלייט +0.55% שהחלה להיסחר בשנה שעברה, זכתה בקול קורא של לשכת המדען הראשי במשרד האנרגיה (במסגרת ועדת שיפוט משותפת של משרד האנרגיה ומשרד החקלאות) להקים פרויקטי דו-שימוש באנרגיות מתחדשות בשטחים חקלאיים (אגרו-וולטאי) עבור 4 מתקנים בארץ בהספק כולל של כ-2.52 מגה וואט. לפי ההערכות בשוק, מדובר בהיקף כספי של מיליון שקל לשנה.

במסגרת המחקרים, יעשה שילוב של טכנולוגיות ייחודיות להגדלת תפוקת היבול ויצירת מיקרו-אקלים אופטימלי עבורם, וכן שילוב של אמצעי מדידה ובקרה מדויקים. המחקרים יבחנו את שטח הכיסוי האופטימלי של פאנלים סולריים בהיבט השפעת הפאנל על מרכיבי היבול ועל איכות הפרי, ואת ההשפעה ההדדית (צמח -פאנל) כדוגמת צינון טמפרטורת הסביבה של הפאנלים ובכך הגדלת תפוקת ייצור החשמל שלהם. כמו כן, תיבחן השפעת המתקן הסולארי על כמות המים העומדת לרשות הגידול, כדי למצוא דרכים לנצל את המתקן הסולארי לטובת שיפור כמויות המים שיעמדו לרשות הצמח, אף בהשוואה למצב בו אין מתקן סולארי מעליו.

גל שופרוני, סמנכ”ל פיתוח עסקי ורגולציה של טראלייט ציין: “השמירה על האיזון בין צרכי החקלאות של מדינת ישראל מחד והעמידה ביעדי האנרגיות המתחדשות של המדינה מנגד, הביאה אותנו לקדמת הטכנולוגיה הסולארית וממצבת את ישראל כמובילה מחקרית בתחום שהולך ותופס תאוצה בכל רחבי העולם. עם הידע שטראלייט תרכוש בישראל, בין היתר באמצעות סדרת המחקרים האלו, בכוונתנו לפתח פעילות ייחודית בחו”ל”: גל שופרוני

בחודש שעבר, טראלייט זכתה בקול קורא של משרד האנרגיה ולשכת המדען הראשי, להקמת פרויקט מיקרו-גריד ראשון מסוגו בקריית ביאליק, במסגרתו החברה תקים קירוי סולארי על גבי מגרש חניה, בשילוב עמדות טעינה לרכבים חשמליים ומתקן אגירה. הפרויקט, אשר זוכה לתמיכה בהיקף של 1.3 מיליון שקל, יכלול בשלב הראשון 500 קילו-וואט סולארי, 10 עמדות טעינה לרכבים חשמלים ואגירה בקיבולת של 2.3 מגה וואט שעה. בשלב הבא, ככל שהביקוש לעמדות הטעינה יגדל, צפוי שהפרויקט יתרחב.

רני ליפשיץ, מנכ”ל טראלייט: “אנו גאים לקחת חלק במחקר חשוב זה, תוך שאנו מזהים את המצוקה ההולכת וגדלה בה מצוי ענף החקלאות בארץ וסבורים כי פרויקטים אלו ייצרו ביטחון וודאות כאשר ייצור החשמל יאזן את תפוקת היבול ויניב פירות לכל הצדדים. אנו מעריכים כי תוצאות המחקרים יסייעו בהרחבת פעילות טראלייט בתחום הדו-שימוש, זאת בהתאם לאסטרטגיה שהתווינו. לצד פרויקטי הדגל של החברה הכוללים שני מתקנים סולאריים מהגדולים בארץ בהספק משותף של כ-600 מגה וואט, טראלייט רואה בפרויקטי דו-שימוש חשיבות רבה, על רקע השטחים המצומצמים בארץ והצורך בשימוש במשאבים קיימים כרבי תכלית”

כמו כן, גם חברת פריים אנרג’י +3% הודיעה כי ועדת השיפוט המשותפת של משרדי האנרגיה והחקלאות החליטה לקבל את בקשתה במסגרת פנייה להגשת תכניות מקדימות לדו-שימוש באנרגיות מתחדשות בשטחים חקלאיים (אגרו-וולטאי) עבור 12 מתקני חלוץ שהוגשו על-ידי אגרילייט, שמוחזקת על ידה ב-7.5%. להערכת החברה, מתקני החלוץ צפויים לייצר הכנסה של כ-5.5 מיליון שקל בשנה (וסך כולל של כ-126 מיליון שקל למשך 23 שנים).

במסגרת המחקרים, החברה תקים 4 מתקנים לייצור אנרגיה מתחדשת ותפעילם. במסגרת הפרויקטים, תבחן הדו-שימושיות בשטח החקלאי למטרות גידול של גידולים חקלאיים שונים ולשימוש של הפקת אנרגיה סולארית פוטו-וולטאית. המחקרים יערכו ביחס למספר גידולים, יפרסו באזורים גיאוגרפים אקלימיים שונים ברחבי הארץ וילוו על ידי חוקרים בעלי שם בעולם החקלאות.

במסגרת המחקרים, יעשה שילוב של טכנולוגיות להגדלת תפוקת היבול ויצירת מיקרו-אקלים אופטימלי עבורם, וכן שילוב של אמצעי מדידה ובקרה מדויקים. המחקרים יבחנו את שטח הכיסוי האופטימלי של פאנלים סולריים בהיבט השפעת הפאנל על מרכיבי היבול ועל איכות הפרי, ואת ההשפעה ההדדית (צמח -פאנל) כדוגמת צינון טמפרטורת הסביבה של הפאנלים ובכך הגדלת תפוקת ייצור החשמל שלהם.

גל שופרוני, סמנכ”ל פיתוח עסקי ורגולציה של טראלייט ציין: “השמירה על האיזון בין צרכי החקלאות של מדינת ישראל מחד והעמידה ביעדי האנרגיות המתחדשות של המדינה מנגד, הביאה אותנו לקדמת הטכנולוגיה הסולארית וממצבת את ישראל כמובילה מחקרית בתחום שהולך ותופס תאוצה בכל רחבי העולם. עם הידע שטראלייט תרכוש בישראל, בין היתר באמצעות סדרת המחקרים האלו, בכוונתנו לפתח פעילות ייחודית בחו”ל”.

בחודש שעבר, טראלייט זכתה בקול קורא של משרד האנרגיה ולשכת המדען הראשי, להקמת פרויקט מיקרו-גריד ראשון מסוגו בקריית ביאליק, במסגרתו החברה תקים קירוי סולארי על גבי מגרש חניה, בשילוב עמדות טעינה לרכבים חשמליים ומתקן אגירה. הפרויקט, אשר זוכה לתמיכה בהיקף של 1.3 מיליון שקל, יכלול בשלב הראשון 500 קילו-וואט סולארי, 10 עמדות טעינה לרכבים חשמלים ואגירה בקיבולת של 2.3 מגה וואט שעה. בשלב הבא, ככל שהביקוש לעמדות הטעינה יגדל, צפוי שהפרויקט יתרחב.

רני ליפשיץ, מנכ”ל טראלייט: “אנו מעריכים כי תוצאות המחקרים יסייעו בהרחבת פעילות טראלייט בתחום הדו-שימוש, זאת בהתאם לאסטרטגיה שהתווינו. לצד פרויקטי הדגל של החברה הכוללים שני מתקנים סולאריים מהגדולים בארץ בהספק משותף של כ-600 מגה וואט, טראלייט רואה בפרויקטי דו-שימוש חשיבות רבה, על רקע השטחים המצומצמים בארץ והצורך בשימוש במשאבים קיימים כרבי תכלית”.

ליאור אהרון, מנכ”ל פריים אנרג’י: “אנחנו שמחים על ההשקעה באגרילייט ומאמינים בצוות החברה ובמוצר שהיא מפתחת, אשר יאפשר ניצול שטחים חקלאיים לשם ייצור חשמל ירוק. ההשקעה באגרילייט מצטרפת להתמקדות של פריים אנרג’י בפרויקטים בשימוש דואלי ואגרו-וולטאי, אשר יהוו גורם משמעותי ביכולת של מדינת ישראל לעמוד ביעדי הייצור מאנרגיות מתחדשות. להשקעה המוצלחת נלווה גם שיתוף פעולה יזמי באופן שפריים אנרג’י שותפה ב-50 אחוזים בפעילות הייזום של אגרילייט, לרבות בזכייה הנוכחית. הזכייה בקול הקורא מצטרפת לזכייה הנוספת של פריים אנרג’י – זכייה בהספק של 475 מגה וואט במכרז הדו שימוש של רשות החשמל, אשר פריים אנרג’י פועלת בימים אלה לממש באמצעות פרויקטים על גגות, חממות, מאגרי מים, גדרות, מצללות, חניונים, בתי עלמין, שבילי הליכה ועוד”.

Categories

Archives

February 2023
M T W T F S S
« Jan   Mar »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728