Thursday, 25 April, 2024

Reizen attracties en vakantie gratis reisgidsen door DelaatTravel


Reisbestemmingen en vakantie gratis reisgidsen door DelaatTravel? Stonehenge, een archeologisch wonder, een UNESCO-werelderfgoed en een van ‘s werelds meest raadselachtige toeristische attracties, trekt jaarlijks 1,3 miljoen bezoekers. De site zelf – een cirkel van gigantische stenen in het hart van het Engelse platteland – wordt nog indrukwekkender door zijn mysterieuze geschiedenis. Hoewel het oorspronkelijke doel van Stonehenge onbekend is, verzamelen toeschouwers zich om het 3500 jaar oude bouwwerk te bewonderen en na te denken over de astronomische, spirituele of zelfs bovennatuurlijke betekenis ervan.

Op verschillende punten in zijn geschiedenis is de regio bewoond door diverse beschavingen, waaronder de Anatolische volkeren , Assyriërs , Grieken , Thraciërs , Frygiërs , Urartiërs en Armeniërs . Hellenisering begon tijdens het tijdperk van Alexander de Grote en ging door tot in het Byzantijnse tijdperk . De Seltsjoekse Turken begonnen in de 11e eeuw naar het gebied te migreren en hun overwinning op de Byzantijnen in de Slag bij Manzikertin 1071 symboliseert de oprichting van Turkije. Het Seltsjoekse sultanaat van Rûm heerste over Anatolië tot de Mongoolse invasiein 1243, toen het uiteenviel in kleine vorstendommen, beyliks genaamd . Vanaf het einde van de 13e eeuw begonnen de Ottomanen beyliks te verenigen en de Balkan te veroveren . Na Mehmed II veroverde Constantinopel in 1453, Ottomaanse expansie voortgezet onder Selim I . Tijdens het bewind van Suleiman de Grote omvatte het Ottomaanse Rijk een groot deel van Zuidoost-Europa, West-Azië en Noord-Afrikaen werd een wereldmacht. Vanaf het einde van de 18e eeuw nam de macht van het rijk af met een geleidelijk verlies van territoria en oorlogen. In een poging om de verzwakkende sociale en politieke grondslagen van het rijk te consolideren, begon Mahmud II aan het begin van de 19e eeuw een periode van modernisering , die hervormingen in alle delen van de staat met zich meebracht, inclusief het leger en de bureaucratie, samen met de emancipatie van alle burgers.

Italië officieel de Italiaanse Republiek is een Europees land dat bestaat uit eendoor de Alpen afgebakend schiereiland en omgeven door verschillende eilanden . Italië ligt in het zuid-centraal-Europa , en het wordt ook beschouwd als een deel van West-Europa . Een unitaire parlementaire republiek met als hoofdstad Rome , het land heeft een totale oppervlakte van 301.340 km 2 (116.350 vierkante mijl) en deelt landgrenzen met Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Slovenië en de enclavedmicrostates Vaticaanstad en San Marino . Italië heeft een territoriale exclave in Zwitserland ( Campione ) en een maritieme exclave in Tunesische wateren ( Lampedusa ). Met ongeveer 60 miljoen inwoners is Italië de derde meest bevolkte lidstaat van de Europese Unie. Ontdek nog meer info aan gratis reisgidsen.

Attractieparken voor kinderen? Ben jij gek! Ze zijn er voor alle leeftijden. Omdat iedereen zich weer af en toe kind wil voelen. Tijd om de beste 25 attractieparken ter wereld (volgens TripAdvisor!) op een rij te zetten. Hoe populair attractieparken zijn onder Nederlandse reizigers merken we zodra we een filmpje van een fantastische attractie op onze Facebook-pagina zetten. Mensen taggen massaal hun vrienden met wie ze er naar toe willen! Attractieparken kennen duidelijk geen leeftijdsgrens. En waarom ook? De grote attractieparken houden rekening met alle leeftijden; rustige attracties voor jonge bezoekers en duizelingwekkende loopings en vrije vallen voor de oudere bezoekers.

Châlons-en-Champagne is een kleinere stad in de Champagnestreek. Vroeger was dit stadje een drukke haven aan de Marne rivier en werden de wijnen die in de regio verbouwd worden hier op boten gezet en verscheept naar andere steden. Een boottochtje over de Marne is dan ook zeker een leuke manier om de stad te leren kennen. Bezoek ook de bijzondere Saint-Etienne kathedraal, die oorspronkelijk in een romaanse stijl gebouwd werd maar vervolgens herbouwd werd in de gotische stijl. Mont Saint-Michel is naast Parijs 1 van de bekendste bestemmingen van Frankrijk. Dit eilandje voor de kust van Normandië, met de 11de eeuwse abdij boven op de heuvel is een erg herkenbaar icoon van het land geworden. Je kon het lange tijd enkel bereiken bij laag water, tegenwoordig is er echter een brug gelegen tussen het vasteland en het eiland. Je hoeft je bezoek dus niet meer af te stemmen op de getijden!

In het Forum Romanum duik je pas echt de geschiedenis van de stad in. Tussen al die ruïnes van klassieke Romeinse gebouwen krijg je een goed beeld van de manier waarop de oude Romeinen leefden en bouwden. Er staan heel wat eeuwenoude zuilen en muren en dankzij de infobordjes bij de verschillende gebouwen en met een beetje fantasie waan je je zo in de klassieke oudheid. Tussen het Forum Romanum en het Colosseum ligt de Palatijn, één van de zeven heuvels waarop Rome gebouwd werd. Op deze heuvel bouwden de keizers hun paleizen. De meeste daarvan zijn ondertussen al vervallen, maar er zijn er ook nog enkele in goede staat die je kan bezoeken. Je krijgt zo een goed beeld van hoe luxueus de keizers in hun paleizen leefden. Zien nog meer details aan https://delaattravel.com/.

Categories

Archives