Wednesday, 24 April, 2024

Reizen attracties en gratis reisgidsen door DelaatTravel


Wereldreisbestemmingen en vakantie gratis reisgidsen met DelaatTravel? De London Eye biedt een ongeëvenaard uitzicht op de wereldberoemde bezienswaardigheden van het centrum van Londen vanaf de toplocatie aan de waterkant van de Theems, tegenover de Big Ben en de Houses of Parliament. Het gigantische, 443 meter hoge reuzenrad werd gebouwd om het millennium in 2000 te markeren en werd al snel een van de meest populaire betaalde attracties in het Verenigd Koninkrijk. Van middeleeuwse martelingen tot grimmige executies en beruchte koninklijke gevangenen, de Tower of London bevindt zich al lang in het centrum van de duistere geschiedenis van de stad. Gebouwd door Willem de Veroveraar in 1066, heeft het historische kasteel in de loop van zijn bestaan dienst gedaan als een koninklijke menagerie, de gevangenis van Hare Majesteit, een executieplaats, een koninklijk observatorium, een koninklijke munt en een militair pakhuis.

Turkije is een charterlid van de VN , een vroeg lid van de NAVO , het IMF en de Wereldbank , en een van de oprichters van de OESO , OVSE , BSEC , OIC en G20 . Nadat Turkije in 1949 een van de eerste leden van de Raad van Europa was geworden , werd het in 1963 geassocieerd lid van de EEG , trad het in 1995 toe tot de EU-douane-unie en begon het in 2005 toetredingsonderhandelingen met de Europese Unie . stemming op 13 maart 2019, deHet Europees Parlement heeft de EU-regeringen opgeroepen de toetredingsonderhandelingen met Turkije op te schorten; die ondanks stagnatie sinds 2018 nog steeds actief zijn vanaf 2020. De economie en de diplomatieke initiatieven van Turkije hebben geleid tot de erkenning als regionale macht , terwijl de ligging het door de geschiedenis heen een geopolitiek en strategisch belang heeft gegeven. Turkije is een seculiere , unitaire , voorheen parlementaire republiek die in 2017 een presidentieel systeem met een referendum heeft aangenomen ; het nieuwe systeem is in werking getreden met de presidentsverkiezingen in 2018. De huidige Turkse regering, onder leiding van president Recep Tayyip Erdoğan van de AKP , heeft maatregelen genomen om de invloed van de islam te vergroten en het Kemalistische beleid en de persvrijheid te ondermijnen.

Vanwege de centrale geografische ligging in Zuid-Europa en de Middellandse Zee , is Italië van oudsher de thuisbasis van talloze volkeren en culturen. Naast de verschillende oude volkeren verspreid over wat nu het hedendaagse Italië is, met als meest overheersende de Indo-Europese Italische volkerendie het schiereiland zijn naam gaven, vanaf het klassieke tijdperk, stichtten Feniciërs en Carthagers kolonies, meestal in het insulaire Italië , Griekenvestigden nederzettingen in de zogenaamde Magna Graecia van Zuid-Italië , terwijlEtrusken en Kelten woonden respectievelijk in Midden- en Noord-Italië. Een Italische stam die bekend staat als de Latijnen vormde het Romeinse koninkrijk in de 8e eeuw voor Christus, dat uiteindelijk een republiek werdmet een regering van de Senaat en het Volk . De Romeinse Republiek veroverde en assimileerde aanvankelijk haar buren op het Italiaanse schiereiland, en breidde uiteindelijk delen van Europa , Noord-Afrika en Azië uit . Tegen de eerste eeuw voor Christus, het Romeinse rijkontstond als de dominante macht in het Middellandse Zeegebied en werd een toonaangevend cultureel, politiek en religieus centrum , dat de Pax Romana opende , een periode van meer dan 200 jaar waarin de Italiaanse wet , technologie , economie , kunst en literatuur zich ontwikkelden. Italië bleef het thuisland van de Romeinen en de metropool van het rijk, wiens erfenis ook te zien is in de wereldwijde verspreiding van cultuur, regeringen, het christendom en het Latijnse schrift. Zien extra details aan Vakantie gratis reisgidsen.

Allesbehalve een doorsnee attractiepark is Le Puy du Fou, op ca. een uur rijden van Nantes (Frankrijk). Dit attractiepark staat in zijn geheel in het teken van de middeleeuwen. Het park ontstond toen in 1977 ruïnes van een kasteel werden gevonden met daaromheen slechts brandnetels. In 1978 werd de eerste show opgevoerd en nog steeds staan deze shows centraal. Maar tussen alle voorstellingen door kun je een middeleeuws dorp bezoeken en diverse attracties trotseren. Zoals de Springende Waterstralen. Je vindt er daarnaast een dierenlabyrinth en een speelkasteel. Le Puy du Fou voelt als back to basic. Geen hightech standjes, maar een soort jeugdsentiment voor dertigplussers, want zo zagen pretparken er vroeger uit. Leuk! Opvallend is dat Le Puy du Fou dik wint van Disneyland Parijs volgens de bezoekers van TripAdvisor, terwijl deze laatste het meest bezochte attractiepark van Frankrijk is. Toch eindigt deze pas op plek 19.

De stad Lille wordt ook wel het Parijs van het Noorden genoemd. Deze stad ligt vlak bij de grens met België en heeft ook heel wat bezienswaardigheden die grotendeels in het gezellige historische centrum zijn gelegen. Een wandeltocht is ideaal om de stad te verkennen, boek hier je begeleide stadswandeling vanaf €11! Zo kan je er rondwandelen tussen de historische gebouwen en een bezoek brengen aan de Notre Dame de la Treille kathedraal, het Hospice Comtesse en het Hôtel de Ville met het Belfort. Lille staat ook bekend om het heerlijke lokale gebakje ‘merveillieux’, dat moet je zeker eens proeven! Fontainebleau is een stad ten zuidoosten van Parijs die bekend staat om het schitterende Château de Fontainebleau. Al sinds de 12de eeuw verbleven de Franse leiders in dit paleis, waarbij er steeds stukken bijgebouwd werden. Zo vind je in het luxueuze kasteel onder andere de Turkse boudoir van Marie Antoinette en de kamers van Napoleon. Rondom het château ligt het Fôret de Fontainebleau, een groot bos waar je heerlijk kan wandelen na een bezoek aan het paleis. Boek hier je ticket of tour voor je bezoek aan het paleis op voorhand!

Trastevere is een van de mooiste buurten van Rome. Je loopt er rond op kasseistenen in smalle steegjes tussen kleurrijke gevels die versierd zijn met talloze bloembakken. Deze wijk ligt centraal in Rome, maar voelt toch eerder aan als een dorp dan als een hoofdstad. Het is de ideale plek om ’s avonds te komen dineren, want hier vind je de beste restaurantjes! De Spaanse Trappen van Rome zijn in vergelijking met de meeste andere bezienswaardigheden in de stad helemaal niet zo oud. De trappen werden pas in de 18de eeuw gebouwd en verbinden een kerk met het plein waar de Spaanse Ambassade te vinden is. Bovenaan de Spaanse Trappen heb je een mooi uitzicht over de stad. Opgelet; het is niet toegelaten om te zitten of eten op de trappen, hierop wordt streng gecontroleerd. Lezen meer info bij https://delaattravel.com/.

Categories

Archives