Thursday, 28 March, 2024

Högst rankad medicinska råd med Farshid Sistani läkare


Premium medicinska råd från Farshid Sistani läkare? Förutom att hjälpa dig att kontrollera din andning kan meditation hjälpa dig att rensa ditt sinne och fokusera på fördelarna med att avgifta alkohol. Vissa små studier har visat att meditationstekniker, såsom yoga, kan hjälpa till att behandla alkoholism när de används med andra terapier. Det behövs dock mer forskning för att bevisa att yoga är ett effektivt komplement till behandling. Sammantaget gör allt du kan för att göra dig så bekväm som möjligt. Om du svettas, lägg en kall handduk på din panna eller på nacken. Om du fryser, packa ihop i filtar. Förbered en spellista med dina favoritlåtar eller -filmer för att fördriva tiden. Läs extra info at Farshid Sistani.

Du bör undvika läkemedel som aspirin och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (t.ex. ibuprofen, diklofenak) när dina blodplättar är under 50 × 10^9 /l på grund av en större risk för att magirritation kan leda till blödning. Diskutera också eventuella planerade operationer eller tandingrepp med din hematolog (samt informera tandläkaren eller kirurgen) så att en plan kan göras. När ska du söka hjälp Om du har mindre blödningssymtom som näsblod eller blödning i munnen, be din läkare omedelbart göra en fullständig blodräkning eller kontakta hematologiska avdelningen. Ett lila utslag som kallas purpura (ofta på underbenen) som inte bleknar när du trycker på det kan vara ett tecken på ett lågt antal blodplättar.

Trombocytopeni innebär ett minskat antal blodplättar i blodet. Purpura hänvisar till den lila missfärgningen av huden, som med ett blåmärke. ITP är en ganska vanlig blodsjukdom som både barn och vuxna kan utveckla. Det finns två former av ITP: Akut trombocytopen purpura. Detta drabbar vanligtvis små barn i åldrarna 2 till 6 år. Symtomen kan följa en virussjukdom, såsom vattkoppor. Akut ITP börjar vanligtvis plötsligt och symtomen försvinner vanligtvis på mindre än 6 månader, ofta inom några veckor. Behandling behövs ofta inte. Störningen återkommer vanligtvis inte. Akut ITP är den vanligaste formen av sjukdomen. Kronisk trombocytopen purpura. Uppkomsten av sjukdomen kan inträffa i alla åldrar, och symtomen kan vara minst 6 månader, flera år eller en livstid. Vuxna har denna form oftare än barn, men det påverkar ungdomar. Kvinnor har det oftare än män. Kronisk ITP kan återkomma ofta och kräver kontinuerlig uppföljning hos en blodspecialist (hematolog). Vad orsakar idiopatisk trombocytopenisk purpura? I ITP stimuleras immunförsvaret att attackera din kropps egna blodplättar. Oftast är detta ett resultat av antikroppsproduktion mot blodplättar. I ett litet antal fall angriper en typ av vita blodkroppar som kallas T-celler direkt blodplättar. Detta immunsystemfel kan vara ett resultat av något av följande.

Den mest effektiva strategin för att behandla ADHD består av mer än ett tillvägagångssätt. Det finns vissa bevis för att kombinationen av beteendeterapi med medicin kan fungera bättre än enbart läkemedel för vissa barn. Men enbart beteendeterapi fungerar inte för alla barn, särskilt de som har svåra symtom. Som med de flesta sjukdomar för vilka flera mediciner finns tillgängliga, finns det inga definitiva jämförelsestudier som visar vilka som fungerar bäst under specifika omständigheter, enligt Michael L. Goldstein, M.D., en barnneurolog med Western Neurological Associates i Salt Lake City, och en tidigare vicepresident för American Academy of Neurology.

En ansiktsmask kan göra ett offentligt uttalande. Du har utan tvekan sett människor marschera på gatorna med masker som matchar deras sak. En mask är mer synlig även än en t-shirt för det ändamålet, och den är oändligt formbar för tillfället. På en annan nivå visar dock att bära en ansiktsmask att du har andras bästa i åtanke. Som folkhälsoexperter så ofta säger, även om du inte är orolig för att smittas av viruset själv, visar bärandet av en ansiktsmask att du är orolig för hälsan hos de människor som är viktiga för dig i din li fe.

Categories

Archives

November 2022
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930